fredag 7 februari 2014

Her name was Audre

 Glömde ju helt... i lördags var det så äntligen dag igen! Som vi väntat och längtat. Nej, jag pratar inte om melodifestivalen... Jag menar förstås de nya avsnitten av Sherlock. Jag tror inte första avsnittet gjorde någon Sherlock-afficionado besviken. Det hade allt - och lite till. Det enda det kanske egentligen inte hade var ett stort fall för den gode Sherlock att lösa, vilket ju kan tyckas vara... viktigt? Men det var det inte, tillbakablickarna från förra säsongens infernaliska cliff hanger funkade alldeles utmärkt.
 
 OS i Sotji drar så äntligen igång och det är ju med viss dålig smak i munnen som man kommer att sitta där i tv-soffan. Om nu ens hälften av alla rapporter om korruption, antigaylagar, behandling av gästarbetare, miljöförstörelse och inkompetens inom ingenjörskonsten vore sanna så funderar man på vilken skugga det här lägger över IOK och deras ledamöter. Twitterkontot problemssotji, där journalister och turister på plats får lägga upp sina bilder, är så skrämmande att man undrar hur det ens är möjligt. Är det sant, eller bara smutskastande västpropaganda, som ryssarna hävdar? Kanske är det dags för ett John Carlos-moment under spelen? Vågar någon?
 
Om man trodde att jobbet var galet sist så är det tydligen ingenting mot nu. Förra veckan dog TVÅ patienter med två dagars mellanrum. Visserligen båda två av somatiska skäl men ändå. Det skärrar upp folk och saker blir inte bättre av att en patient viskat i en annan patients öra "du står näst på tur!"

Inga kommentarer: