torsdag 20 december 2012

Årets bästa skivor; plats 6 till 4

Ännu en härlig natt på psyket. Ibland måste man faktiskt få skratta åt eländet också. Som en patient som dök och efter inskrivning skulle visiteras. I väskan hittade man lite underkläder, en vit skjorta - och en stor bajskorv. Idag fortsätter listan nedåt:

6.Markus Krunegård - Mänsklig värme. Årets svenska platta och skivan där Krunegård äntligen får ihop grejerna. Där han tidigare visat stoff och tendenser på att blixtra till med tidvis bra låtar och tidvis bra texter hittar han här äntligen syntesen. Askan är den bästa jorden är årets svenska singel och det kan inte ens Svensktoppen solka ner.
-
5.Electric guest - Mondo. Indiepoparna från LA skapade sig ett gott rykte via amerikanska radiostationer men tycktes ändå så osäkra på sin egen kapacitet att de sålde in hiten This head I hold till en reklamfilm för IBM. Men låt inte den kommersiella stämpeln förstöra Electric guest - de är alldeles för bra för det.
-
4.Tame impala - Lonerism. De psykedeliska Perth-rockarna (som egentligen är ett enmansprojekt) återvänder med den andra svåra plattan och hittar den där perfekta kombinationen av både lite nytt och lite gammalt igenkänningsbart.

Inga kommentarer: