fredag 20 juli 2012

Synthetica

Jag har egentligen ingenting att berätta. Jobbet är jobbigt. Lämnade det i kaos, återvände till kaos och har en patient som gör livet surt för alla, inklusive mig. Längtar till nästa sjok semester om två veckor. Annars händer inte så mycket. En träff med några av de tappra som deltar i Foto-yatzy 2012, vilket var trevligt. Redan funderas det på vad som blir nästa års projekt. 200 individer eller "veckans fejs"? Känns som en knivig uppgift, om man tycker det är jobbigt att gå fram till okända på stan och fråga om man får ta ett kort på dem.

Ingen diskussion numer undgår ju "skandalen" med att Malmö fick finalen av Eurovision song contest. Jag vet fortfarande inte på vilka premisser. Eva Hamilton har pratat i vackra termer om mångkulturalism men som debattören Hanif Bali skrev i förra veckan: Solna kommun är minst lika mångkulturellt - med skillnaden att man har en fungerande integration, mindre sociala problem - och en större och mer attraktiv arena. Valet av Malmö i nuläget känns som en desperat politisk aktion att rikta fokus bort från allt elände med ständiga skjutningar och antisemitism.

Var annars i Hammarby sjöstad förra helgen och insåg att man ska bygga ett nytt shoppingcenter vid Fredriksdal. Wow, det är ju verkligen något Stockholm behöver mer av. Likriktade shoppingcenter! Och snart börjar bygget av Mall of Scandinavia i Solna, som ska bli störst i Norden. För däromkring behövs det ju verkligen fler shoppingcenter, när inte Solna, Stinsen, Kista, Sollentuna, Bromma blocks, Vällingby och Täby räcker till. Och då har jag inte räknat med innerstan och de centra som finns på södra sidan. Är verkligen shopping det enda vi ska ägna oss åt på vår fritid? Och varför detta perversa behov av det likriktade - att tränga ihop affärsverksamheten i instängda centrum, där marknadshyror och öppettider ALLTID slår ut det småskaliga och unika till förmån för de stora kedjorna? Varför satsar man inte på att bygga SMÅ men många verksamhetslokaler i botten på nya öppna kvarter man bygger? Behöver vi verkligen fler apotek, Body shop, H&M, Dressman, slentrian-sushi-hak och MacDonalds?

1 kommentar:

antonia sa...

JAg tycker att det är en hel del dårar även på gatorna. Idag såg jag en man eller mötte en man som höll ut sina armar typ som om han ville ha en kram. Den ena lite högre den andra lite lägre. Han tog upp hela trottoaren och så gick han hela gatan lång. Påpälsad var han också i en tjockare gata. Stor som en jätte.

På Sveavägen går runt en annan knäppis, iklädd i en tjock vinterjacka, med huvan på och han är alltid i en stor diskussion med någon osynlig individ.
Och i senaste tiden har jag sett oroväckande många som pratar för sig själv utan att jag ser nåt telefonsladd eller headset eller nåt.
NER MED GALLERIET!!!!!!!!!!!
Attack!!!