fredag 17 januari 2014

2014

Känns som att det hänt väldigt mycket men att ingenting fastnat. Avslutade en hemtenta för några dagar sen och har slitit mitt hår över vilken satans tråkig bok vi tvingats läsa igenom. Dagen efter fick vi skriva en slutomdöme på kursen och kurslitteraturen och alla hämningar bara släppte. Enkätpappret tog slut men hatet ville bara fortsätta. Så mycket ilska, frustration och besvikelse som tvunget skulle ut. Kände någon dag efteråt att hälften av det som skrevs i affekt borde ha censurerats. Men nu ligger bara veckor av en lååång uppsatsskrivning framför mig. Känns skönt.
 
Känns också väldigt skönt att äntligen ha gjort slut. Efter alla dessa år! Det har bara varit hårdhänt och kostat alldeles för mycket pengar. Gjort slut med min tandläkare alltså, vad trodde ni?
 
Och så ska man jobba två nätter med Grumpy cat. Världshistoriens mest negativa människa. Ska bli kul. Det har varit mycket rabalder på avdelningarna på sistone. Allt från berusad personal till nedläggningshot, till dödsfall, till handgemäng mellan såväl patienter som personal, sexism, till en paniskt konflikträdd ledning. Härlig harmoni. Då är det kanske illa att det roligaste som hänt på sistone var att åka sparkcykel nattetid genom sjukhusets kulvertsystem. Lite skräckfilmskänsla men ändå kul.
 
Oscarsnomineringarna dök upp igår också. Har egentligen ingen åsikt om någon film, eftersom jag knappt sett några av bidragen men glädjande att danska Jakten fick en nominering för bästa utländska film och att Judi Densch är nominerad i bästa kvinnliga huvudroll för Philomena. Hon är, som alltid, strålande.
 
Musikaliskt? Erik Rapps debutsingel Wild är finfin.
 

Inga kommentarer: