måndag 15 mars 2010

Reinkarnation och minnesförluster

Kanske ligger det nåt i det här med reinkarnation..? Våra grannar ovanför, björnarna, de två medelålders männen som myntat det interna uttrycket "one o'clock stomp" (alltid klockan ett på natten börjar de marschera och stampa i golvet) har två hundar. En tik och en hane. En stor bulkig svart vänligt sinnad hanhund. Varje gång vi möts så stannar han upp och viftar på svansen - kanske har jag också övertolkat att han blinkat åt mig, med ena ögat. Kanske är det bara rinnande ögon, som många hundar har allmänt. Hur som.. Vi fick en kontakt. Så nu till helgen träffade vi på av en herrarna från ovanför som frågar om vi blivit störda av dem på sistone. Frågan är om man ska ta upp "one o'clock stomp"? C svarar i alla fall nej och frågar om han syftar på nåt speciellt. Han förklarar då att den lilla malinoistiken löpt tidigare och tydligen, trots deras kontroll, så tycks en tjuvparning ha ägt rum med den stora blinkande väna hanhunden. Attans. Så för en vecka sen damp det ner ÅTTA små hundvalpar - vilket ju förstås varit lite livat och kommer bli än värre framöver. Tjyvparning - så nu ryker Fingals kulor, berättar han. Fingal? Jag visste väl att det var nåt... Fingal var min nu sen många år döde farfar, klart som sjutton han reinkarnerats till denna hund och försökt, med en blinkning och vänlig attityd, vår kontakt, påvisa att vi känner varann? Att vi delar nåt. Hunden Fingal är min reinkarnerade farfar...? Way to go, farfar! Synd bara att ett snedsteg skulle innebära kastrering.

Kritik har förts fram från socialstyrelsen mot att patienter som behandlas med elchocker inte informerats ordentligt om biverkningarna (såsom ex minnesförluster). Problemet är väl snarare att man har blivit informerade om biverkningarna, men INNAN behandlingen och sen glömt bort det efteråt...?

Stor dag för Stockholms framtid idag. Ikväll avgörs det om Norra stationsområdet får sina Tors torn/skyskrapor eller inte. Ikväll antas eller förkastas detaljplanen för hela området.

Inga kommentarer: