lördag 30 november 2013

November

November börjar äntligen lida mot sitt slut. Det har varit en helvetes månad men på något sätt har jag ändå kommit på andra sidan. Alla skolprojekt är klara, liksom novellen på 50 000 ord!? Kors i taket. Hur det gick till vet jag inte men jag vill inte vara med om det igen. i övrigt konspirerar det vidare i trappuppgången. Det händer mycket just nu och som dramaturg får man gärna 1+1 att bli minst 3. På mindre än en månad har det fötts två barn i uppgången (som bara består av åtta lägenheter). Bögen som visade sig inte vara bög är borta. AIK-idioten, han som skriker om nätterna - blev pappa och är också borta. Mycket märkligt. Stanken är dock beständigt, status quo.

Avdelningsutmaningen börjar ta form. Vår avdelning har sträckt ut en hand till grannavdelningen att det vore kul att kanske ses för en barrunda, eller en femkamp. Sjöslag är ett av momenten, liksom kendo och en tredje, något tidskrävande tävling, är vem som är bäst på att wallraffa som lots i två år, utan att bli påkommen. Eller som gör man som vanligt och bara går ut och äter.

Imorgon är det första advent och för er som inte följer mig på Facebook, så har jag kämpat hårt i år med att hemlighålla min adventskalender. 24 lådor med bland annat saker jag lyckats smuggla med mig hem från olika semestrar. 

tisdag 19 november 2013

Att trolla med knäna

Idag ska bli en riktigt intressant dag och då syftar jag inte på att Sverige möter Portugal i en avgörande play off-match till fotbolls-VM i Brasilien. Nej, ikväll ska jag faktiskt trolla med knäna! Åh, vad jag ser fram emot detta. 20 minuters muntlig redovisning ensam för klassen, på en avhandling jag inte läst. Inte orkat läsa, kanske..? Det här blir super!

torsdag 7 november 2013

Tisdag på Titsen och gubbgnäll

Besök på Tom Tits utställning Music & emotions i veckan. Kul! Speciellt roligt att få komponera sin musiksnutt, som man sen kan ha som ringsignal, eller liknande. Jag börjar verkligen tro att jag är född i fel decennium och att jag egentligen är en liten judisk farbror. När resultatet spelades upp insåg jag att jag skapat en bit klezmer.  Måste ta mig dit en gång till för att få revansch. Jag har något mer progressivt i mig!

Höst brukar alltid innebära mycket musik och 2013 är inget undantag. Galet mycket bra grejer som släpps, så man blir lika frustrerad varje år, när de här kritiker-favoriterna tar plats och uppmärksamhet från det som är riktigt bra. Ett fåtal musikläggare och kritiker bestämmer vad vi ska tycka om och lyssna på. Nu senast är det Jenny Wilsons nya Demand the impossible. Femmor och superlativer för att rätt medioker platta som lyser av "kejsarens nya kläder". Förstår mig inte på svensk musikpress som älskar att håna brittisk press för deras överhypande av brittiska band - men sen gör exakt likadant med svenska akter. Det spelar ingen roll vad Frida Hyvönen eller Jenny Wilson gör - de kommer alltid övervärderas i svensk press. Och då ska vi inte ens prata om band som Könsförrädare. Klassisk norrländsk skrammelpop möter Those dancing days - fast lite sämre.

Så mycket bättre har dragit igång också och personligen så tycker jag Ebbot Lundberg och i viss mån Agnes spelar i en klass för sig. Resten är rekvisita. Lindfors och Dageby som är där på gamla meriter, Titiyo som fortfarande vill vara södercreddig och svår men mest är ängslig för att inte vara "rätt".