fredag 31 juli 2009

Göteborg och ryskt rött

Ingen pride idag heller men väl finmiddag på Göteborg i Sjöstan. De är sådär putslustigt göteborgska så att ska man ringa dit för bordsbeställning så gör man det på riktnummer 031. Himla nice ställe. På vägen därifrån blev jag totalignorerad av min kusin, som stod vid en taxi och verkligen gjorde allt för att inte råka se mig. Comes with the territory...? Vi hade med svåger S en diskussion om att före 1890 visste människan inte om att dinosaurerna existerade och att tyrannosaurus rex i själva verket via i en fel-ihoplappning i arekologins vagga fått sina korta armar. Dessutom en diskussion om al-quaidas inblandning i europeiska terrororganisationer och kamp för frihet. Mardrömsscenariot är i alla fall den dag då det börjar komma in skakiga hemvideoupptagningar till Rapport och Aktuellt på Evert Ljusberg i turban och dynamitbälte runt kroppen som i hårda ordalag hotar att svenskt blod ska flyta, i kampen för ett fritt Jämtland. Dock börjar han lite finkänsligt med en Har du hört den förut?-vits.

Musiknyheter också. Just nu flödar väl listorna över av skönsjungande kvinnor och både Little boots, Emily Haines och Regina Spektor skördar välförtjänt vissa framgångar. Den här rösten är dock ny - även om låter våldsamt lik min favoritröst Harriett Wheeler ibland. Russian red (Madridbaserade singer song writern Lourdes Hernandez) visar att bra musik inte kräver vare sig spektakulära videos eller halvnaken image. Bara avskalad talang och en fantastisk röst. Smakprov HÄR!

Stolt nationalkultur

Man säger ju att ironi inte funkar på barn och 80-talister. Jag skulle vilja lägga till nyinflyttade invandrare också. Ständigt denne M, som på morgonen ropar till sig en blyg patient från ett afrikanskt land, till tv:n. "Come and watch - this is sweden's finest - the best we can offer!" Kulturkrocken är total, när de sen sitter där tillsammans och tittar på Åsa Nisse ordnar allt.

torsdag 30 juli 2009

Grusade drömmar

Första natten på jobbet, tillbaka från semestern och helt oacklimatiserad. Vansinnigt trött. Kollega M fortsätter i samma hjulspår som vanligt. Mannen som alltid tycks hitta roliga(re) saker att göra på nätet, än att faktiskt plugga - som han hela tiden påstår sig vara på gång att göra. Inatt hittade han ett fantastiskt objekt på Hemnet. Folkets hus i Askersund, för 95 000! Fatta vad man skulle kunna göra där!? Allt från black metal-konserter, bordshockeyturneringar till julspel för barn. Jo.. visst... Men varför? Känner mig helt plötsligt som en tråkig pappa som precis dödat sonens illusioner och drömmar.. om det inte vore för att sonen är 5 år äldre än jag.

onsdag 29 juli 2009

Politiskt (in)korrekta sms och mer mjuzik...

Dagens bästa sms (skickat till en stolt Pridedeltagare); "Hurra, hurra! Vår hund är inte lesbisk!"

Nu har jag snart bloggat i ett års tid och fortfarande inte lärt hur man klistrar in filmklipp, utan att behöva länka till Youtube. Nåväl.. efter att ha sett första säsongen av Harper's island så insåg jag att jag var inte var ensam om att haka upp mig på en låt. Nätet tycks fullt av samma frågor; VEM är det som spelar i slutet av avsnitt 11.. då när... hm.. två av de mest populära personerna dör..? Vad heter låten?? Var kan man köpa singeln? Bandet är tämligen okänt och låten finns mig veterligen inte att ladda ner, ens på laglig väg. Men en officiell video finns det, märkligt nog. Mäktig låt, engelskt sound men bandet är faktiskt från Kapstaden, Sydafrika.

Civil twilight - Letters from the sky

tisdag 28 juli 2009

GPS-bekymmer och döda stadsdelar

Egentligen vet jag inte ens hur man ska kommentera det svenska medelålders par som knappade in "Carpi" istället för "Capri" på sin GPS och sen helt utan geografisk orientering och liiiite slutledningsförmåga åkte till en fabriksstad i norra Italien istället för den berömda ön i södra delen av landet. Det man inte har i huvudet... osv...

Insåg idag, att det typ tagit mig 36 år att köra in med bil och faktiskt bekanta mig med Riddarholmen. Vilken bedrövligt tråkig ö! Livlöst. Faktum är att ön idag endast har EN fast boende person och resten är vackra prominenta byggnader som bara innehåller människor på arbetstid, 9 till 5. Ett museum, mitt i stan.

Och till sist lite Zlatan. Mannen som gjort sig ökänd för sin brist på lagkänsla och illojalitet (minns bara sveket när Juventus föll ur förstaligan) - står inför 55 000 Barcafans och kysser klubbmärket på sin nya tröja. Visserligen har han 480 miljoner skäl till att hyckla sig till fansens hjärta men det här kändes bara så falskt och förljuget.

måndag 27 juli 2009

Apropå girighet...

Efter idag vill jag aldrig mer höra gnälliga jävlar som bitchar i insändare och kommentarer överallt om direktörbonusar och giriga VD:ar som förser sig själva med höga löner och pensioner. Som VD eller högt uppsatt chef har man åtminstone ett ansvar för många människor, man har en utbildning, man gör ett jobb, driver ett företag och ska premieras för det (om än inte alltid så högt som det ibland skjuter iväg till). Ändå skriker allmänheten (påhejad av media) om girighet och att inte vissa minsann inte anpassar sig till rådande finanskris. Till och med statsministern själv borde skämmas för att han får så mycket i lön, när nästan 10% av befolkningen står utan arbete. Vad har han i lön? 150 000 i månaden?

Men det är ingen som någonsin höjer rösten mot vansinnet att outbildade unga män tjänar miljoner / miljarder på att sparka boll - eller tjänar ihop dem på pokerbordet. Zlatan får en halv MILJARD för att gå till Barcelona och allt man hör är en beundran för vilken jackpot han dragit i löneracet - hey, vem skulle inte ta chansen om den erbjöds. Då är man duktig och värd sina pengar? Inte ett ord om girighet - för det är trots allt den där "marknaden" som styr. Allt ansvar avskrivet. Att man som fotbollsspelare bara kickar boll för sitt eget egos skull, utan ansvar inför arbetstagare, samhällsklimat, finanskris - det är berömvärt. Hur faan går det ihop? Zlatan eller Ronaldo tjänar ungefär lika mycket i veckan som Reinfeldt gör i månaden men det är Reinfeldt som inte är värd sina pengar. Wanja Lundby Wedin är inte värd sina pengar, bankchefer är inte värda sina löner när banken går dåligt men Zlatan är en hjälte när han går till en klubb som visserligen drar in mycket på souvenirer och biljettförsäljning, men som pga astronomiska transfersummor har en ekonomi som egentligen är ett underskott på 3-4 miljarder. Vad är det för samhällssystem vi skapar där det är möjligt att en fotbollsspelare kostar 1 miljard samtidigt som det är finanskris och 10% av befolkningen går arbetslösa...? Varför är det ingen som skriker och skriver insändare nu? För det är väl inte så att vi gör skillnad på girighet, baserat på hur poppis man är...?

lördag 25 juli 2009

Hitfördröjning?

En låt har snurrat mer än alla andra låtar på Malta och den gick så vansinnigt ofta att man till slut ju övertygades om att den verkligen var himla bra. Den ÄR bra! Trodde det var nytt material med Ash eller Keane, eller nåt annat britpopband.. Väl hemma har jag köpt singeln, bara för att inse att låten är 1½ år gammal, från ett helt okänt amerikansk-svenskt band - nåt jag (och malteserna) missat helt. Märkligt nog räknas det som ett amerikanskt band, trots att alla utom sångaren är svenskar (fem till antalet). Fast jag är helt övertygad om att jag hört den spelar på hippa Souk i Stockholm för två veckor sen också? Märklig hitfördröjning på en låt i så fall. Och jag som trodde att jag var inne och först med det nya. Här den i alla fall;

fredag 24 juli 2009

Tillbaka

Vidrigt turbulent flygresa hem och en landning ungefär som att tappa ett rått ägg i golvet. Det kan ha varit så illa att jag vid en tvär sväng någonstans över Tyskland - då jag var helt förvissad om att vinghelvetet på min högra sida skulle brytas av - att jag funderade på att bli religiös som vi nådde Sverige helskinnade. Gjort en påve-gimmick, så fort man kommit ner från flygplanstrappan men Sverige välkomnade en dessutom med regn och typ 17 grader, så det blev inget av det heller. Annars funderar jag kring McDonalds nya satsning på taliban-ewoker. Terroristerna testar nya vägar - via barnen?

torsdag 23 juli 2009

Bad food day.

Bad food day. Allt jag ätit idag har varit så äckligt att det vänt sig i magen. Broskig bacon till frukost, bönor & inlagda grönsaker (utan tuggmotstånd) och senig skinka-sallad till lunch, följt av en snustorr cocostårta (god och vattnig som en näve sockrad sand). Och så är det så groteskt varmt att man hellre stannar inomhus. Runt 40 grader varmt.

onsdag 22 juli 2009

Mdina - den tysta staden?

Mdina - den tysta staden? Yeah right. Rejäl turistfälla full av busslaster med skräniga italienare. Historien om att det ska stå maltesiska tanter i fönstren och hyssja åt den som väsnas, förblir en skröna. Vi har också insett att anledningen till att ALLA malteser sitter ute, spatserar och umgås om kvällarna är för att maltesisk tv är så usel. Jag svär, lokal-TV i Tebban, gjord av gymnasieelever, är bättre producerat.

tisdag 21 juli 2009

Malta 5

Det är en djupt rotad fördom att varje gång man nämner Malta så svarar folk hemma med ett 'Malta - deux points". Det om nåt är väl ett tecken på att ALLA ändå tittar på den där melodifestivalen, som ingen påstår sig se..? Idag dryper svetten. Idag är det inte kul. Bara idioter och rookies är ute och promenerar, när zenitsolen ligger på så det fräser i fläsket. Insett också att den största svenska artisten (utöver ABBA) på Malta är Agnes. Och malteserna kan inte köra bil, eller fickparkera.

måndag 20 juli 2009

Malta04

Jag är ingen badkruka! Det krävdes i och för sig blå lagunens kristallklara vatten för att hoppa i. Blå lagunen annars är ett turist-ghetto utan dess like, med så minimala stränder att bokstavligen ståplats är det enda sättet att få en plats. Eller så kan man plaska i vattnet, med 7000 andra. Stekhett ute. Båtfärd runt hela den lilla ön, som i runda slängar är ungefär lika stor som Gotland. Sett Dinglis klippor, "den drickande elefanten" och köpt en stirrig spar-mus.

söndag 19 juli 2009

Malta3

Alien eller maltesisk honungsring? Idag har vi varit marknad, badat mer, åkt på historisk hamncruising och lärt oss om Osiris öga, italienska torpeder (inte mafiosos alltså) och att såväl Titanic, Troja, Greven av Monte Christo som Gladiator är inspelade på ön.

lördag 18 juli 2009

Malta2

Man kan ju konstatera att Kevin Borg, som tyckte att Malta var bra men Arvidsjaur fantastiskt, måste vara en djupt forsälskad (och galen) person. Hett som i en ugn och efter lotioner och dylikt ser man ut som om endast ett äpple i munnen är det som saknas för att passa in på julbordet. Vi gillar ocksa de "kubanska" bussarna och stormästarens palats. Här har bott kända grandmaster Alof de Wignacourt, grandmaster Jean de la Valette (som namngett staden) och så förstås grandmaster Flash. Eller... nåt...

fredag 17 juli 2009

Malta

Utsikten från hotellbalkongen. Malta är.. varmt och man riskerar väl att om några dagar ser ut som alla britter på ön. Svedda och rosiga och som upplagd för grabbig humor som går ut på att daska en på axeln eller ryggen, där det svider som mest. Oprovocerat svettande, utan att behöva göra nåt. Rummets AC höll å andra sidan på att ge oss frostskador. Nu blir det guidad båttur runt Marsamxett och Valetta.

tisdag 14 juli 2009

Randigt, rutigt och en fransk bollmarodör

Och så stod man där i klädaffärens provhytt och kunde för sitt liv inte komma ihåg om det var vågräta eller lodräta ränder som gör att man ser fet ut...?

Nu blev det slutligen en vit piké, som för att matcha ens hudton... Vill inte ens tänka på vad Maltas sol ska göra med min kropp. Fritera, flambera..? Ungefär som en minstrel, fast med illröd skokräm?

Och så ett litet medley av galna bolltricks med franska komikern Remi Gaillard som avslutning på kvällen. Se klipp HÄR. Klicka gärna vidare till hans Rocky-scener och dylikt. En del roligt, en del mindre roligt.

måndag 13 juli 2009

Emil och tyska dörrvakter

Anade att det skulle bli vissa svårigheter med att hitta den lettiske konstnären Èmil Kuk på nätet.. Fick jättemånga träffar men kanske inte riktigt på det jag sökte... Det kan inte vara lätt (höhö) att som lett komma ut i sina grannländer och ständigt bli utskrattad. Var det inte ord på svenska könsorgan så gjorde de också mycket reklam i Riga för ett spa vid namn Babor, vilket på polska betyder snorkråka. Nåväl, hittade till slut denne Emil och självklart har han då också en kul mailadress; kukme@inbox.lv och skulle några verk vara intressanta så återfinns han på www.emilart.lv.

I brist på annat; ett kul klipp, om alternativ problemlösning för dörrvakter. Se klipp HÄR.

söndag 12 juli 2009

Reinfeldt gör en Putin?

Äntligen frisk igen efter nästan 4 dagars oförklarlig magsjuka. Kan det ha varit den där utgångna varmkorven som hunden och jag delade på - som är boven i dramat? Första natten av feberfrossa och smärta lite varstans var visserligen hemsk men också intressant, eftersom jag hela natten befann mig i nåt slags hallucinatoriskt drömstadium och klurade ut flera riktigt smarta och spejsade saker. Det är förmodligen såhär en psykotisk patient känner sig när hon/han kommer in till oss.. eller nåt.

Så efter tre dagar av soffliggande till Room raiders-marathon, Pimp my ride, Hogan knows best och flera avsnitt Bachelorette så skulle man idag likblek, kallsvettig och på darrande ben anordna middagsbjudning för ett par gäster + svåger. Men det blev trevligt och ett av samtalsämnena blev en fundering till hur följande skulle kunna appliceras på Sverige. Hur orättvisor, tvister och dyra priser i Ryssland kan lösas med att premiärminister Putin kommer på besök - följt av hela sin stab, livvakter och ett stort pressuppbåd och i direktsändning sätter press på folk. Kan inte riktigt se samma sak hända i Sverige. Fredrik Reinfeldt kliver in med den samlade pressen på Ica stop i Täby, tvingar ägaren att eskortera honom runt i butiken och titt som tätt konstatera - "oj, det här är ju alldeles för dyrt!" Kamerorna riktas mot en generad ägare som flackar med blicken och med svetten i pannan urskuldar sig med ett "vi sänker priserna imorgon!".

torsdag 9 juli 2009

Feberyrande...

Magsjuk idag, så det har inte hänt så mycket. En fundering är dock.. vad är det för lustigkurre som kom på att namnge en kalsongkollektion till Smog? I övrigt funderar man ju lite hur det ska gå för de Stockholmska supporterklubbarna nu - de som har som favorittillmäle att håna sina motståndare för att vara bögar, osv. Nu är alltså bestämt att alla tre lagen; AIK, Djurgården och Hammarby, för första gången ska gå med i Prideparaden i höst.

Och efter att ha pratat med en Facebook-fientlig vän, som VÄGRAR skaffa Facebook. Räknas det som bedrägeri och identitetskapning om man säger till personen i fråga att man tänker öppna en profil i hennes namn, med namn och bild och ja.. håller lite inledande konversation med vänner som vill adda..?

onsdag 8 juli 2009

Död och bekanta

Händelselös dag, förutom en bevistad begravning. Sorlig tillställning på flera sätt. Inte bara för att en kär arbetskamrat är död utan också för att kyrkan ekade tom under själva akten. Om man bortser från arbetskamrater (som kanske i viss mån dök upp pliktskyldigt) så dök det upp, i antal släktingar och vänner, TRE (3!!!) personer. Inte för att man bryr sig om vem som kommer på ens begravning, när man väl är död.. men det är ju vansinnigt sorligt att man bara gjort intryck på tre personer under sin livstid, som sen bemödar sig med ett sista farväl. Det här gör ju inte direkt att man ser fram emot åldrandet.. ensamheten och en tynande vänskapskrets. Det får bli en mission för resten av året, att socialisera mer och skapa minst tre bekantskaper innan nyår. Känner ju i alla fall ett sånt löfte som mildare än min goda vän J, som för några år sen, som väldigt väldigt singel, gav som löfte att vara gift innan årets slut.

tisdag 7 juli 2009

Brott, Johannes och musik för kids?

41-åringen, som sköt greven i Gamla stan för några månader sen, erkänner att han sköt greven, samtidigt som han förnekar brott. Eh..? Jag vill höra försvaradvoken försöka plädera sig ur det här.. att skottlossning faktiskt inte är brottsligt, om man är riktigt motiverad att skjuta nån (för pengar).

Läste på en guidebok sent igår kväll om Malta och hade efter det mardrömmar på natten om Johannes döparen... Sannerligen inte varje dag den killen dyker upp...

Musikaliskt just nu är det torka.. Känns som att jag håller på att tappa greppet och kollen. Vad lyssnar kidsen på nu för tiden? Michael Jacksons död överskuggar allt och även om en av världens största artister är död, så är det väldigt mycket fokus på hans 80-tal och dåtida musik och väldigt lite på alla skumma pedofilaffärer och allt trassel och rätt intetsägande musik under 2000-talet. Nu är han en ängel igen.
Arctic monkeys nya singel är rätt anonym och har inget klassiskt AM-signum. Nytt material från Hole lät inte så skoj heller. Jack Whites nya supergrupp Dead weather låter å andra sidan precis som Raconteurs eller i värsta fall lika enformigt och begränsat kompande som White stripes. När ordet supergrupp först myntades med Cream -66 var det nåt positivt men nu med grupper som Gutter twins, Dead weather och Chickenfoot så har man för alltid dödat ordets positiva klang. Ett gäng kända mätta musiker som inte orkar skapa nåt nytt och fräscht utan bara fortsätter älta samma sak.

Själv sätter jag mitt hopp till att Faith no more släpper nytt (och bra) material snart och att Florence and the machines debut "Lungs" (släpptes igår) infriar förväntningarna. Ett litet smakprov HÄR.

måndag 6 juli 2009

Vänskap/bekantskap eller ingenting

Jag kanske är blödig men följande diskussion med en "fd" väninna gör mig förbryllad. För några år sen var vi rätt nära vänner och berättade allt för varann, jag skulle rent utav kalla L för min musa. Sen träffade man en partner och sen en annan och vänskapen blev.. kanske logiskt, inte lika regelbunden. Men vi har ändå haft kontakt och setts nån gång per år och uppdaterat vad som hänt sen sist. Nu kände jag att det var ett tag sen sist och skulle kontakta henne på Facebook - bara för att inse att hon tagit bort mig som vän. Nåväl, jag tar ändå kontakt med henne och välkomnar henne tillbaka. Jag har varit här hela tiden, svarar hon kort. Ok.. så hur är det med dig? Bra, svarar hon kort. Självklart undrar man ju, efter år av telefonsamtal som varat i timme efter timme, varför nån helt plötsligt bara bemödar sig med nåt så kort och koncist som ett "bra". Hon svarar då att hon anser inte att vi är så pass nära bekanta längre att hon vill lufta sitt privatliv för mig. Jag vet inte riktigt om "hur är det?" är en djupt integritetskränkande och ytterst privat fråga...? Är det jag som är fånig eller hon? Beter man sig så mot folk - även om det passerat en viss tid sen man sist hördes av? Allt eller inget!?

I övrigt är jag helt fast i nya skräckserien Harper's island, som tyvärr fått den idiotiska sändningstiden 23.40 på fyran. Scream möter Lost möter Tio små negerpojkar. Blodet flödar, folk dör som flugor och ibland lika grymt som i Saw men det finns en intrikat handling till på det. Ett nät av lögner, otrohet, svek, kärlek & hat och allt som gör en bra serie. Nu hoppas man mest på att Harper's island verkligen slutar efter 12 avsnitt och att man inte fortsätter med en säsong 2, för då går hela poängen fölorad.

söndag 5 juli 2009

Snålhet och komockor

Jag älskar att få fördomar bekräftade. Och jag erkänner att jag har massor av dem, mycket politiskt inkorrekta men politiskt korrekt dolda. Som italienare med diviga primadonna-manér, att alla polska män har rakade frisyrer och stora öron, att alla tyskar saknar humor och har porrmustascher, osv. Idag på Ecco i Sickla fick jag en ny bekräftelse. En judisk man tog med sin lilla mamma till butiken och kalkylerade länge och väl på om de skulle köpa henne de billigaste skorna som fanns i butiken. Det tog ju emot, alltså.. Väl i kassan, efter mycket dividerande och tusen frågor om kvalitet och betalning, så frågar han förstås kassörskan, när hon slår in priset "..and that's your final price?"

Hann med ett besök på Stockholms eget Söderköping... om liknelsen förstås..? Siggesta gård på Värmdö, som profilerat sig för att servera glass i kvantitet - i stora lass. Märkligt nog, väl där, så blev det varken en Pigans favorit, en Drängagott, inte ens en Komocka eller den majestätiska Storbondens lass för 180 kronor. Storbondens lass..? Jag får äckliga associationer.. I slutändan blev det bägare med tre simpla smaker. Vågade inte ens ta apelsin-morot-sorbéten. Väl värt ett besök för den höga mysighetsfaktorn men glassen var faktiskt bara sådär...

lördag 4 juli 2009

Vikingar, bekanta från förr och tomma sms

Idag blev det besök i Stallarholmen utanför Mariefred, för vikingafestival och allt det där som hör till (dräpa fiender, skända kvinnor, äta bär och leka lekar.. osv osv). Kan ju säga att sånt här inte direkt är min grej men det var faktiskt rätt kul ändå, då vi mestadels åkte ner för att bese Camillas bror Pontus och hans muntra gäng ha en uppvisning med lekar från förr. Och då menar vi vikingaåldern.. Det var faktiskt riktigt underhållande och gav några idéer att praktisera till eventuella fester vi skulle kunna tänkas ha i framtiden. På nåt sätt fick vikigaåldern också en dubbel betydelse då man träffade på folk man verkligen inte sett på hundra år. Roligast var G, som träffade på en av de gamla bekanta, M, och i stort sett genom att öga henne från topp till tå i sin inre tanke berömmer henne för hur stark hon varit som tagit sig ur sitt drogmissbruk. Nog för att M ser lite sliten ut men oss veterligen har hon aldrig nyttjat några droger...

Själv hade jag en väldigt proppfylld kameraväska med mig.. och i den en mobil, tydligen utan knapplås. Reagerar på ett argt sms från min gamla fotolärare, som ligger först på min telefonlista, som ber mig okända människa att sluta skicka tomma sms till honom. Då har jag lyckats skicka iväg SEX stycken till honom!?

fredag 3 juli 2009

Tjuvlyssnat

Dagens blogginlägg handlar om samtal från folk som suttit bredvid oss på olika uteserveringar. Båda lika intressanta men på olika sätt. Uppe vid Observatorielunden hamnade vi bredvid ett sällskap av fyra generationer i samma familj. Det var gammelmormors födelsedag och trots att hon var till åldern kommen så var hon oerhört fascinerande att lyssna på. Helt klar i huvudet men ändå så tycktes de övriga i sällskapet tala till henne som om hon vore både blind, döv och smått förståndhandikappad. En finare östermalmsdam som pratade om queneller, bankärenden, överkokt potatis, strråååålande väder på Ingarö och om sig själv som ett moget hallon. Hon hade en enda önskan inför fikat och det var att få våfflor UTAN grädde till födelsedagslunch. Efter mycket om och med så överraskade man gamla mormor; våfflor MED grädde. Dessutom skulle hon få en bok i present också - men den hade inte kommit ut än i affärerna än, så istället berättade man vad boken handlade om och vilka kapitel som var extra intressanta.

Andra sittningen var på Vurmas uteservering där en klart homosexuell ung man högljutt satt och berättade för en bekant om den gay cruising som varit i sommar och de nakenbad som återstår. Det var så hemskt där på den soliga skärgårdsön, för en kompis brände sin snopp rätt svårt av allt solande och man bara undrade varför han inte smort in den ordentlig? Det är ju två flugor i en smäll - man skyddar snoppen, samtidigt som det är så skönt om nån annan gör det åt en! Precis såna detaljer som jag vill höra när jag äter min bulle med glasyr.

torsdag 2 juli 2009

Porr och mygg

Tänker fortfarande på den här kommunchefen som istället för att powerpointa upp kalkyler för bostadssituationen i kommunen - inför en massa folk - visade upp porrbilder istället. Och sen generat försökte ta bort den - varpå det bara dök upp en annan porrbild. Hur han sen lyckades få behålla jobbet, med ursäkten att bilderna poppat upp på nätet, när han slagit in ett sökord "lite fel".. känns ju bara väldigt välvilligt tolkat av hans överordnade. Jag vet inte riktigt vilka runda porriga sökord som ligger nära kommunala bostäder och byggande i ett sökregister men att sen lyckas slinka ur det hela likt en hal ål.. det är en bedrift.

I övrigt har det kvällspromenerats i Hacksta, Åkersberga med hundarna. En promenad som blev näst intill olidlig pga alla mygg, där vi slutligen enades om att inte prata med varann - för det var ändå bara risk för att få in stora sjok av myggsvärmar i munnen.

onsdag 1 juli 2009

Hektiska dagar

Hm.. säga vad man vill om tobaksbolagens smygreklam men här har man väl ändå gått för långt?

Två galet sociala och aktiva dagar, tillsammans med fantastiskt väder har gjort att bloggandet inte känts helt prioriterat. Fortfarande är det kul att hitta små pärlor i stan där man inte fikat eller lunchat förut. Såsom Huddinge sjukhus eller Fredhälls klippor. Däremellan sett Lars Von Triers skandalomsusade Antichrist och seriöst funderat på om karln verkligen är helt frisk i huvudet. Visuellt och stämningsmässigt är han är mästare och ingen kan ju ta ifrån honom att han är en oefterhärmlig auteur men filmen känns bara dum och äcklig i en smaklös mix. Utöver blev vi under kvällen bortmotade från den restaurang vi tänkt besöka, eftersom polisen spärrat av delar av Regeringsgatan - för nåt EU-partaj med idel kostymgubbar som smuttade drinkar ute på gatan.
I övrigt kan konstateras att det är väldigt trist att Streets vid Hornstull fått bomma igen. Nu var det i och för sig ett tag sen men tomheten är talande. Känslan blir att "Horan" återigen håller på att sunka igen och bli en del av ökända kniv-Söder. Ocharmigt och smutsigt och allt det som gjorde att stadsdelen levde upp för några år sen är som bortblåst. Igen. Besöket på Loopen marina var.. annorlunda.. som ett tvärsnitt av den gentrifiering som pågår på Södermalm. Arbetarklass, tatuerade fotbollshuliganer i ena hörnet - slips & kostymmänniskor i det andra. Slutligen gjordes också ett besök i Gröndal, där en olivkvist sträcktes ut till ett par bekanta, som det under en tid rått frostiga relationer med. Kändes faktiskt väldigt bra efteråt. Kändes vuxet.