måndag 29 juni 2009

MJ left the building

Redan nu har spekulationerna kring Michael Jacksons faktiska död kommit igång. Michael Jackson has left the building..? Onekligen en talang utan dess like men en låtskatt få kan ens komma nära. Men jag som en glad amatör kan ju åtminstone utifrån det HÄR klassiska klippet, när kanske Michael Jackson stjärna peakade som mest - utläsa att förutom lite robotdans och moonwalken så är det VÄLDIGT mycket Charleston i hans steg. Ännu ett argument för att gå fortsättningskursen till hösten.

söndag 28 juni 2009

Riga, dag 3

En av de sovjetiska styvsystrarna, även kallad Stalins födelsedagstårta. Stan tycks krylla av Megan Fox-kopior och var och varannan kvinna balanserar sig fram på skyhöga stilettklackar men rör man sig bara lite utanför stadskärnan och de turisttillvända butikerna och kaféerna så kan man gör sig en lagom von oben & imperialistisk bild av ett helt annat Riga. De fula, gamla, smutsiga genuina letterna - de som inte tagit del av den ekonomiska ruschen. Som inte omfamnat det västerländska utan fortfarande lever ryskt. Tyvärr infinner sig känslan att alla dessa innerstadskaféer och restauranger ju inte är till för letterna - för de har oftast inte råd att gå hit. i övrigt har vi gjort ett besök i de vackra Jugend-kvarteren, för en kvart diskuterat på ett investera i en lägenhet här och sen istället handlat (o)nödiga souvenirer.

Riga, dag 2

Väldigt trevlig innerstad, krogtätt och fullt av lite skumma fik. Samtidigt känns det märkligt hur mycket renoveringar som pågår i en UNESCO-skyddad stadsdel. Trodde inte man fick bygga och riva hur som helst? Ovan syns House of the blackheads, vilket inte ska tolkas som pormaskarnas hus (dvs näsan). Svarthuvudshuset var ett slags medeltida ungkarlshotell för ogifta handelsmän, organiserade i en halvhemlig orden. Plumpen i protokollet idag är att stan tycks vimla av affärer med stora sommarreor; exempelvis den 80%-iga rean på Boss och Armani-kläder i en butik. Vad man glömde informera om var att det är kläder designade av deras avlägsna lettiska kusiner; Harolds Boss och Grigoris Armanis.

Riga, dag 1

Riga dag 1. Förvånansvärt bra, på alla sätt och vis. Affärerna, bakelserna och folket. Hansastaden Riga (svenskt mellan 1629 0ch 1709) tycks fortfarande invaderat av enorma mängder svenska turister. I övrigt så noterar vi att polisen alltid kör med blåljusen på, även när man inte är på utryckning, att vi druckit lettisk balsam och ätit sjukhusmat.

Lost in the baltic sea

Tillbaka från Riga och snopet nog, efter fyra dagars bortvaro från Internet, så inser man att de blogginlägg man gjort via mobilen inte alls kommit fram. Kollat igenom 250 kort från resan och besvärat konstaterat sig ha man boobs i en viss tajt tröja. Photoshop lär få jobba för högtyck för att retuschera bort alla det här... Ovan följer i alla fall tre dagars intensiva MMS-inlägg som verkligen gjordes, ett om dagen, som försvann nånstans längs Östersjön.

onsdag 24 juni 2009

Blivande klassiker?

Kan vara en blivande klassiker som beskådades igår på Allsång på Skansen. Än finns den inte som SVT-klipp från föreställningen men HÄR är originalet.

2009 års sexigaste

FHM tjuter i trumpeten och utannonserar 2009 år 100 sexigaste kvinnor. Själv fattar jag, som vanligt, ingenting.. det känns det precis som vanligt med de här listorna.. de handlar inte om vem som verkligen ÄR sexigast utan om vem som är inne och halvsnygg just nu. Halva listan består av kända halvsöta tjejer som inte är ett dugg sexiga. Flickor som inte hunnit bli kvinnor än. Vanessa Hudgens, Kiera Knightley, Anne Hathaway, Zooey Deschanel, Emma Watson, Kirsten Stewart, Kristen Bell och Rachel Bilson...? Kom igen.. det är småtjejer, jättesöta men helt osexiga. Det här bli ju bara att utvattna begreppet helt. Min etta, om jag skulle anordna en lista.. hon finns inte ens med på topp hundra..?? Osexigare än valfritt benrangel från "rätt" såpa? No way! Kanye Wests fling Amber Rose toppar min lista, följt av Jamie Pressly (inte heller med på listan), Monica Bellucchi, Rachel Hunter (Rod Stewarts gamla flamma) och Chan Marshall (Cat power).

I övrigt så har Chris Brown i rättgång nu erkänt misshandel av Rihanna, samtidigt som han fortsätter sin karriär med ett nytt singelsläpp; Not my fault. Kunde han inte valt en annan titel?

tisdag 23 juni 2009

Ålands hav, en helt vanlig jobbnatt

Pga ett elfel på Fjärilshuset under midsommarhelgen så steg temperaturen så mycket att 250 av 400 fjärilar dog. Se det som ett omen.. växthuseffekt kryper sig sakta på... Ser redan framför mig solsemestern på Malta och hur en solkänslig Oakbitch kommer fräsa som en bit bacon i en stekpanna. Relativt lugn natt, förutom några enstaka god dag-yxskaft-konversationer, där man förjäves försökt förklara att vi varken lämnat färjelägret (och befinner oss på Ålands hav) eller att vi befinner oss på Finlands motsvarighet till Liseberg - vad nu det är?

måndag 22 juni 2009

Silbersky, ett sista ältande

Hamnade under gårdagen återigen i en hetsig diskussion med C, om Leif Silberskys storhet. Vad har han baserat sitt kändisskap på egentligen? Det faktum att åklagarna vinner 19 av 20 mordfall - kan ju inte direkt vara en fjäder i hatten för den gode Leif? Stjärnadvokat eller inte.. i just såna här högprofilerade mediebevakade rättgångar så spelar det ingen roll vilken advokat man har, allt som oftast, i en förkrossande statistik, så förlorar försvarssidan. Ja, hävdar C.. Men Leif Silbersky belyser sin klient på ett annat sätt - träder in med sin rutin och kunskap, försvarar klienter inte bara mot anklagelse utan också den mediala domen - och inte förlorar han väl alla fall han tar? Nä men belysningen i sig är väl inte bara är av godo? Även om man är oskyldig tills man döms - så blir ju killar som Anders Eklund inte direkt mer "populära" av mediabevakningen, bara för att stjärnadvokaten Leif Silbersky finns vid hans sida? Vi dömer de åtalade snarare ännu hårdare, än om det bara varit ett ickemedialt fall. Leif Silbersky har större rutin än nån annan advokat i Sverige på just de mediala fallen och hur man ska hanteras med dem. Frågan är om Silbersky är där för att hjälpa sin klient att hantera den mediala biten - eller för att bara själv sola sig i fotoblixtarna. Tror knappast att han är advokaten som likt Ally Mcbeal-gänget eller amerikanska rättegångsserie-advokater - alltid hittar bevisen som alla andra missat. Sånt händer nästan aldrig i verkligheten.

Leif Silbersky ses som det sista halmstrået att gripa när man börjar bli desperat, efter en första fällande dom i tingsrätten. Men på så sätt så bär ju Silbersky lika mycket med sig ett stigma - att med honom som advokat så ÄR man verkligen skyldig. Så med den vetskapen; OM du vet att du ska störta med ett flygplan - spelar det nån roll om du flyger med världens mest rutinerade pilot eller en som bara är helt ok? Resultatet är ju ändå detsamma?

fredag 19 juni 2009

Gary och midsommar

Har en dum egenhet ibland, att i all hast hinna raka mig - innan jag ska iväg nånstans. Bråttom! Och då hinner man ju inte göra alla förberedelser med rakskum och fukta upp hakan ordentligt.. så man gör det torrt, så att säga. Hyvel mot torr hy. Trots att jag inte rekommenderar någon att göra det - så gör jag det själv, rätt ofta. Med samma idiotiska resultat. Igår fick jag för mig att raka mig 10 minuter innan jag skulle sitta på bussen och resultatet blev att jag såg ut som om jag rakat mig med en trasig ölflaska eller nåt. Istället för softa reklamfilmer från Gilette, så mötte man upp patienterna likt Gary Moore.

Hade vi haft putslustiga översättare i Sverige, såsom de var på 70- och 80-talet, då alla filmer fick titlar som Trassel med prassel, Panik i kubik, Ursäkta var är floden eller att alla Mel Brooks filmer skulle börja med Det våras för.. och alla Goldie Hawn-filmer som skulle börja med Tjejen som.. så hade Lakeview terrace helt fått heta Grannfejden. Här kan vi snacka om seriösa grannskaps-issues, som varken Aschberg eller hans terapeuter kunnat lösa. Men en helt ok film klockan tre på morgonen.

Peepin' Toms tar härmed en liten midsommarpaus och önskar alla en glad midsommar.

torsdag 18 juni 2009

Tortyrfinansiering och Chucky

Ännu en lugn jobbnatt... Färgad av Drag me to hell hamnar vi i en ny diskussion om många skräckfilmers orimlighet. Betänk Saw-filmerna och tex de två senaste, där en mycket kompetent detektiv är boven med alla tortyrmetoderna. Jag funderar lite i samma praktiska paralleller som mattegeniet Ryszard Gold, som tagit på sig att räkna ut att det skulle kosta 127 kvadriljoner kronor för att bygga Dödsstjärnan från Star Wars-filmerna, inkluderat faktorer som material, byggnadskostnader och vad det skulle kosta att frakta allt, inklusive tankar med kväve och syre för att göra andningsluft. Enligt uträkningarna är det 1.4 biljoner gånger så mycket som USA:s statsskuld. Men hur som.. tillbaka till Saw. Hur troligt är det att en detektiv - som ju i många filmer har det rätt knapert med jobb och lön, hur han måste tjäna ihop sitt levebröd och samtidigt har så mycket tid och pengar över att han verkligen hinner bygga alla dessa extremt avancerade tortyrverktyg och maskiner? Har han nån form av civilingenjörsutbildning i botten - lever hans på arvspengar - sover aldrig karln - hur går det ihop sig, rent finansiellt, kunskapsmässigt och fysiskt? Så himla kontraproduktivt dessutom.. att både begå hemska brott och samtidigt försöka upprätthålla lagen.

En annan riktigt fånig idé till skräckfilm, som inte riktigt håller.. Seed of Chucky. Den onda dockan.. Det här är alltså en i raden av uppföljare där den onda dockan träffar en likasinnad ond kvinnlig docka - och tillsammans gifter de sig och får ett barn. En bebisdocka. Ja, ni hör ju själva.. Mördandet kan fortsätta.

tisdag 16 juni 2009

Drag me to hell

Riktig grabbeftermiddag i Kista. Först hamburgare på O'Learys, samtidigt som man tittar på U21-matchen i fotboll, sen kröns kvällen med Sam Raimis hyllade skräckis Drag me to hell. Fredrik Strage måste ha lidit av tillfällig sinnesförvirring som gav den här filmen en femma i DN!? Ja, alla som unisont hyllat filmen med höga betyg är galna, för så bra är den inte. Som skräckis funkar den förstås, om man köper det onaturliga konceptet - men ramen, hela handlingen, manuset och skådisensemblen luktar b-film. Sam Raimi tycks göra samma sak som många andra konstnärer som slagit igenom - återproducera den skit som ingen vill ha, när man fortfarande var okänd. När man väl är känd kan man göra vad som helst - och komma undan med det. Tarantinos From dusk to dawn är ett bra exempel. Förnöjsam på tre box office- vältande Spiderman-filmer är Raimi tillbaka där karriären började - i äckliga (lågbudget)skräckisar. Drag me to hell är en läskig film, mycket på grund av saker som hoppar fram i bild, tillsammans med ett högt ljud men också hans extrema orala fixering. Till slut blir det löjligt - hur allt äckel; spyor, larver och snusk - alltid ska leta sig in i Alison Lohmans mun.

Huvudrollen spelas då av söta Alison Lohman, tycker mig skönja paralleller till Linday Lohan i hennes person. Båda slog igenom ungefär samtidigt och spåddes spikraka karriärer men ingen av dem har direkt slagit igenom. Lohan är ett fyllo vars privatliv släpas i smutsen i skvallerpressen och Lohman... tycks ha varit väldigt måttlig med filmer. Efter Matchstick men 2003 har det varit väldigt tyst om henne. Hon varken syns eller hörs. Tror inte att Drag me to hell är hennes stora comeback heller..

måndag 15 juni 2009

Mean bandit

Mean girls på fyran ikväll. Helt ok faktiskt. Bättre än väntat. Den kan dessutom bli ihågkommen som den förmodligen enda bra film Lindsay Lohan någonsin gjort. Nu undantar jag en hyfsad men undagömd biroll i Bobby, så är ju faktum fortfarande slående. Det här är ju Hollywoods egen Linda Rosing. Känd för i stort sett ingenting - och senare ökänd för sitt leverne. Ett destruktivt leverne som skvallerpressen skamlöst gottar sig åt. Hon är inte helt oäven som skådis men frågan är om hon kan göra en Drew Barrymore; kravla sig upp ur askan och faktiskt göra nåt vettigt av sin karriär. Notabelt kring Mean girls annars; att begåvade Tina Fey skrivit manuset - och dessutom gett sig själv den roligaste rollen, som den smått bittra matteläraren Ms Norbury. Dessutom var kanske filmen tänkt att profilera en ny stjärna i form av Lohan men det blev istället birollerna i hennes gäng som numer lyser klarast; Rachel McAdams (nu senast i State of play) och så förstås sockersöta och begåvade Amanda Seyfried, som ju spelade huvudrollen och Meryl Streeps dotter i Mamma Mia!

Tänker annars på Bandit rock 106.3, som lagt sig till med det uppkäftiga mottot "vi spelar vad vi vill!". Yeah right.. Intressant med en radiokanal som är helt underställt kommersiell finansiering, att med sån övertygelse kunna hävda sitt oberoende..? Med ständiga avbrott för reklam - är man verkligen fri då?

Dröm

Kan nån förklara den här drömmen för mig..? Till att börja med vill jag påpeka att mina drömmar med åldern ändrat karaktär. När jag var yngre drömde jag konstant om att få tänderna utslagna. Min värsta mardröm. Numer består drömmarna sällan av tandlossning men allt som oftast av höjdskräck. Som igår, då jag likt en annan Harold Lloyd hamnat utanpå ett skyhögt pepparkakshus - och enda sättet att ta sig ner är serpentinvägen via de extremt rangliga byggnadsställningar som står halvlutade mot husväggen och svajar i blåsten. Plankorna är både glesa och murkna. Nån har uppenbart gjort ett väldigt dåligt jobb här. Det enda jag har att hålla mig i, som hindrar mig från att falla - är påklistrade chokladdragéer på väggen. Helt plötsligt kommer en kastvind och jag tappar taget, faller nedåt mot gatan med en M&M i famnen. Väl nere på gatan, med smärta i varenda ben, dyker så Christer Björkman upp och är förbannad över att jag missade landningen. Applåderna är måttliga.

söndag 14 juni 2009

Att gå i takt

Det sas om president Gerald Ford (president 1974-1977) att han var så dum att han inte kunde gå och tugga tuggummi samtidigt. Han var den dummaste fram till dess, innan Vita huset besattes av två andra republikanska stjärnor; Reagan och W Bush Jr. Nu vill jag inte på nåt sätt försvara dumheten i att inte kunna göra två saker samtidigt men jag känner av symptomen och tänker på den stackars Gerald varje gång jag går till och från jobbet. Mitt problem är inte tuggummi, utan musik. Hur vansinnigt bökigt det blir att gå med taktfullt pumpande musik i öronen och att INTE flyta med i att slutligen gå i takt till musiken? BPM är oerhört viktigt skulle jag säga, för att inte framstå som antingen en spastisk gångare som tränar inför OS, alternativt nån med fördröjd motorik i lederna. Fan ta musik med synkoper! Det måste vara precis lagom takt, så att man ska kunna vagga fram, lätt triumfatoriskt. Jag vill inte ta Rockys springande till Eye of the tiger som exempel - men det är en perfekt balans mellan takt och naturlig kroppsrörelse. Så döm inte Gerald för snabbt, allt han kanske ville vara att gå och tugga tuggummi med stil, i perfekt symbios?

Här är mina två favoriter, för snygga vinden-i-håret-språngmarscher i takt till beatsen:

Mille - Crysteena

Annie - Antonio (Designer drugs remix)

lördag 13 juni 2009

Även du min Brutus

Igår kom sista kapitlet i historien om allt tjafs på jobbet med sovande personal. Personen i fråga, som upprepade gånger fortsatt i samma stil - fick i veckan kicken på stående fot, lämna ifrån sig nycklarna och gå under förnedrande former. Själv känner man sig som djävulen själv, då den förtvivlade nysparkade personen sökte sympati och empati för det som hänt och ville gråta ut hos mig - hennes enda "allierade". Oh my god.. om du bara visste...

I övrigt var det restaurangbesök igår, Missisippi Inn i klassiska Hot wok kafés gamla lokaler på Nytorgsgatan. På den tiden då Skånegatan var det the swinging 90's hippaste gata och man avslutade gatustrollen med att äta på Hot wok - som på den tiden var en enda restaurang - och ingen kedja som finns i varenda köpcenterfoodcourt i landet. Stället var hur som helst riktigt riktigt bra. Maten var lika spicy och god som den enormt sköna familjära känslan på personalen. Ett väldigt personligt tilltal överhuvudtaget, som man inte är van vid när man går på restaurang. Personalen var som en förlängning av ens polare, ungefär. Rekommenderas!
C försöker å sin sidan jämka min entusiasm med den vänliga personalen - att de bara var typiskt amerikanskt service minded - du ska inte tro det betyder nåt personligt. Nähä.

fredag 12 juni 2009

Hassle vs Kramer

Erik "Hurtful" Hassles hår får en av tänka tillbaka på den givna inspirationskällan. Nu väntar vi bara på en spastisk turné i bowlingskjortor och för korta byxor. Tar för givet att han gör entré genom att dyka upp inbromsandes genom dörrar.

torsdag 11 juni 2009

Trivseltopp

Så har Aftonbladet publicerat den årliga trivsellistan. Var i Sverige trivs de boende bäst, respektive sämst? Detta har man då mätt utifrån jämställdhet, brottslighet, skilsmässor, självmord, nya företag, kvalitet på skola och vård, företagsklimat, arbetslöshet, utbildning, flyktingmottagande, skattesats, valdeltagande och socialbidrag.

Det känns som att de listorna alltid toppas av samma kommuner vare sig det gäller bäst skolor, högst inkomst i snitt, högst andel utbildade, levnadsstandard, trivsel. Det är välmående Danderyd, Vellinge, Täby, Lidingö, Lomma. Samma kommuner som toppar listorna brukar också ha den där gemensamma detaljen att de oftast är väldigt blå politiskt. Och i botten hamnar glesbygdskommuner, gärna långt västerut eller norrut - och oftast är det väldigt rött politiskt. Munkfors, Filipstad, Norberg, Överkalix, Haparanda. Jag vet inte vad problematiken grundar sig i och beroende på vem man frågar på den politiska skalan så lär man få svar därefter. De blå kommunerna slår sig för bröstet medan de röda lätt kan avfärda framgångskonceptet med ingen flyktingmottagning, bortrationaliserad allmännytta osv osv. En Sverigedemokrat skulle säga att "ju färre invandrare, desto bättre mår svensken". Jag vet inte.

Jag, som född och uppväxt i Södertälje är inte ett dugg förvånad över att Södertälje hamnar på 270:e plats av 290 kommuner. Nästan förvånad över att de inte hamnade ännu längre ner. Om sen misären beror på rött styre, våldsamt hög flyktingmottagning, tung kriminalitet, stökiga ungdomsgäng, underutvecklad skola, jätteminus i ekonomin och en ledning som stoppar huvudet i sanden och vänt de hederliga skattebetalarna ryggen vet jag inte.. men nog fan spelar allt det in. Därför lär åtminstone jag aldrig någonsin flytta hem igen.

Årets fotbollsknall

Kan inte tänka mig att jag inte är den enda som är provocerad av förmiddagens nyhet. Som om finanskris, massarbetlöshet, nedläggningar, permitteringar, devalveringar, lönesänkningar och fattigdom inte existerat så blir samtidigt världshistoriens dyraste fotbollsövergång klar. Christiano Ronaldo lämnar Manchester United för Real Madrid, för den nätta summan av 957 miljoner kronor. NIOHUNDRAFEMTOSJU fucking jävla MILJONER spänn!!???? För att spela boll???? Jag må älska fotboll men det här var det dummaste mest provocerande jag hört på länge. Världen är inte rättvis.

onsdag 10 juni 2009

Mediahype

Medahyper gör mig alltid orolig.. speciellt när man inte förstår vad hypen handlar om. Har aldrig förstått mig på den otrolig hausse det är, varje år, med samma tråkiga vinklingar och var han bor, vad han åt till frukost och vad han sa innan han åkte. Bruce Springsteen. Jaha? Alltid lika roligt att vara tillbaka! Säger han varje år. Sen åt han sill på Operakällaren. Jag börjar undra om inte Bruce är ett svenskt fenomen - att det är just därför han är här så ofta - för resten av världen har tröttnat på hans trista bredbenta rock.

Ett av vårens mest hypade album är New York-baserade Grizzly bear med Veckatimest. Jag fattar för mitt liv inte vad som är så bra med det här?? Förbannar mig själv för att jag gått på medias stora hype och att folk verkligen enhällit tycker att det är bra.

Håller dessutom på att avsluta Daniel Kehlmanns "Världens mått" och återigen.. jag läser den bara för att den ju sägs vara så bra. Jag har 30 sidor kvar och jag har fortfarande inte läst en enda spektakulär rad. Inte är den speciellt rolig, inte speciellt välskriven.. Den bara är. Lurad igen.

Jag förstår verkligen ingenting längre.. Megan Fox är världens sexigaste kvinna och Robert Pattinson världens sexigaste man. Är dom? Vardå? Megan Fox är bara en ännu läskigare kopia av en ung och plastig Angelina Jolie - som jag heller aldrig förstått mig på.

tisdag 9 juni 2009

Nåt för Draknästet?


Jag har funderat på ett nytt yrke, för den som inte är så bra på att massera och inte är utbildad kiropraktor. Jag skulle kunna betala för den tjänsten. En kliare. En person som, okunnig inom massage ändå kan skänka fantastisk njutning genom att klia din rygg, armar, ben och bara, som Anders W Berthelsens karaktär i Italienska för nybörjare - gå till en frisör men bara för att denne egentligen ska pilla lite i ens hår och hårbotten. För det är ju så skönt! Professionell kliare - sign me up!

Och så tar vi den en gång till, för dem som missat: Bonnie Tylers - Total eclipse of the heart. Fast mycket roligare.

måndag 8 juni 2009

Rödgröna vindar och en deformerad hund

Gårdagens bästa citat var väl ändå Mona Sahlins, som efter att sossarna gått på +/-0, samtidigt som vänsterpartiet gick 7% bakåt har mage att ta åt sig äran genom att ljuga KG Bergström rakt upp i ansiktet och påstå att "det blåser rödgröna vindar!". Gröna vindar och ett rött baksug, snarare. Lika besvikna var moderaterna men dessa bör ju i en valanalys ana var roten till det onda sitter. Vem är den gemensamma nämnaren för moderaternas historiskt dåliga valresultat 2002 och EU-valet igår? Hm.. vem var det man glömde vädra ut, av de gamla gråmoderaterna? Den lilla skånska besserwissern med lika mycket charm och personlighet som min gamla fysiklärare i högstadiet. Man rensade ut alla ur det gamla bunkergänget utom EN - och honom gjorde man till ansiktet utåt för moderaterna i kampanjen.. herregud..

Dagens värsta är väl annars en granne som tagit sin renrasiga English sheepdog - dessa ska vara långhåriga och ha en manliknande päls som ett lejon runt om - och rakat av den absolut ALLT hår? Visst kan det vara varmt för en hund med så mycket päls på sommaren men nån liten respekt får man väl ändå ha för rasstandard - att inte göra en nakenhund av den?

söndag 7 juni 2009

EU-val och Roslagens Tjernobyl

Då har man gjort sin samhällsplikt. Hur mycket man än kan sympatisera med Piratpartiet, att åtminstone ta upp den stelbenta upphosvrättsfrågan till ytan - så känns det som en bortkastad röst. Fildelning 2009 känns inte som prio 1, möjligtvis för unga män i åldern 18-25 år men vill man ha ut liiiite mer av samhället så kan man inte rösta på ett parti som inte bryr sig i nån annan fråga. Vad vill man uppnå med en röst på PP egentligen? Fri fildening och resten skiter vi i? Det får bli som det blir...? Fortsätt utsläppen, reducera det nationella självbestämmandet, inför dödsstraff & sharialagar - bara vi får rätt att fildela. Vi följer strömmen, så länge det gagnar oss. Känns väldigt märkligt att ett så radikalt (enfråge)parti samtidigt kan vara så ryggradslösa i alla andra frågor. Och därmed kan ni läsare dra slutsatsen att det inte låg en PP-valsedel i mitt röstkuvert.

I övrigt har vi idag återbesökt en konditoripärla; En liten smula i Norrtälje. Stan som denna söndag kändes ungefär lika livfull som Tjernobyl i maj -86. Man hade kunnat göra en smash & grab i varenda skyltfönster i stan, utan att ha ett enda vittne efteråt. Märkligt. Har det hänt nåt?

lördag 6 juni 2009

Lundellsk fotboll och en abstrakt-wanna be

Nationaldag och själv har jag målat idag. Jodå. Köpt in canvastavlor och färg och därefter kreerat med baskern på sné. Funderar på om folk skulle ta illa upp och de här tavlorna helt plötsligt började dyka upp, ramade, som presenter på olika inflyttnings- och födelsedagsfester. Om nån verkligen skulle ha hjärta att uppriktigt hävda Kejsarens nya kläder, att "tack - men det här är ju verkligen skitfult!?". Eller skulle man bita ihop, ta emot med ett stelt leende och sen efter festen skicka ner tavlan i källaren.

Bedrövlig VM-kvalmatch ikväll och det som stör mig mest är egentligen inte att Sverige är dåliga och fantasilösa. Problemet är att förbundskapten Lagerbäck ju byggt det här dåliga och fantasilösa från grunden - genom att vägra progressivt tänkande, vägra förnyelse och sakna taktiska dispositioner. Ja, lite som Ulf Lundell, ungefär.

fredag 5 juni 2009

Gubbar och saker att göra...

Riktig gubbfilmsorgie idag och en filmkliché som tycks vara huggen i sten. Om en äldre man hostar blod i början av film - så är han död innan filmen är slut. Tänker egentligen varken recensera Gran Torino eller Nu eller aldrig (The Bucket list), då ingen av dem var direkt jättebra men Nu eller aldrig hade ändå en intressant frågeställning. Inte direkt nydanande men ändå. Vad vill du hinna göra innan du dör? Och eftersom Jack Nicholson är miljardär så kan han ta med Morgan Freeman att göra precis vad som helst. Pengar betyder ingenting. Jag vet i alla fall en sak jag skulle vilja göra innan jag dör. Uppleva körsbärsblomningen i Tokyo, fotografera massor av knasiga lolitor i Harajuku OCH att för en natt sova i en sån där kuvös (takbox), på nån tågstation, eller nåt.

torsdag 4 juni 2009

10 000...

Gamle kung fu-skådisen och Tarantino-favoriten David Carradine hittas hängd i en garderob på sitt hotellrum i Thailand. Vad får en 73-åring att ta ett så drastiskt beslut - mitt under en filminspelning dessutom? Vill inte dra några snabba slutsatser men tror det är ninjorna som slutligen, på ålderns höst, "plockade" den gode Carradine. Eller Uma Thurman?

Och nyheterna från Lettland gör en inte muntrare. Ekonomin är så dålig att 40% av alla lettiska sjukhus slagit igen, däribland många mentalsjukhus. Herregud. Det är som den gamla tjuvringningen i Hassan, där man frågade Ja till EU-kontoret inför EU-inträdet, om det nu skulle svämma in 10 000 tyska bögar i Sverige. Är risken stor nu att 10 000 sinnessjuka letter i tvångströjor gör vilda Pamplonarusningar ner för kafégatorna i Riga, så att man inte ens kan få zippa på sin latte ifred?

Musikaliskt kan jag tipsa om The Veronicas. Två tvillingsystrar från Brisbane. De har en jättehit på G, som inte alls tycks ha nått Sverige än. Men den kommer.. Annars är det med det lilla barnets upprymdhet inför julafton man konstaterar att Arctic monkeys äntligen släpper ny skiva, 24:e augusti är det sagt. Vad som är än mer spännande är att skivan är producerad av en av mina gamla idoler; Josh Homme, frontman i Queens of a stone age. Ojoj! Det här kan bli hur bra som helst.

onsdag 3 juni 2009

Jobbsörja och krasch

Jobbsörjan fortsätter på nästa kapitel. sjuksyrran som sa upp sig, efter alla klagomål - tycks nu satsa sitt krut på att förpesta tillvaron för allt och alla under de tre resterande månaderna, som uppsägningstiden varar. Då kommer nu nästa motdrag - personalen klagar igen! Situationen har inte blivit bättre och risken är nu överhängande att det inte blir nån tre månaders uppsägningstid, utan sparken i förtid. Även om man nu är sårad och sagt upp sig - vad har man att tjäna på att göra sig hatad under den resterande tiden - och göra allt för att bekräfta att klagomålen var sanna?

Annars är C smått purken idag, då lagom till skolans slutspurt så passar hennes hårddisk på att krascha. Ungefär som Lettlands ekonomi. Devalvering borde innebära en ännu billigare semester i Riga, måntro?

tisdag 2 juni 2009

Girighet

Jag erkänner.. jag är en usel pengasuktande girig typ, som helt glömt bort allt jag lärt mig i 7even, alternativt Biblen, om de sju dödssynderna. Som kanske någon noterat så är mina reklamlänkar borta från bloggen och det beroende på att jag fick ett meddelande igår från Google/AdSense om att mitt konto är inaktiverat/avslutat. Varför kan man fråga sig? Ogiltig klickaktivietet, påstår man. För varje klick på en länk så tjänade jag ungefär 30 cent och ja.. det ska erkännas.. jag blev girig. Alla klick som gjordes kom inte uteslutande från mina trogna läsare. AdSense's experter har upptäckt att osedvanligt många av mina klick kan hänföras till en och samma plats, vilket hm.. skulle kunna vara... mitt jobb? Skammens rodnad lägger sig över mina kinder..

Hur man skummar bland hotellannonser

Har under natten försökt boka hotellrum i Riga men ibland blir man inte riktigt klok på vissa beskrivningar av hotellen. "Simpelt men spejsigt" hotell? Vad innebär det? Knapra på en kosmisk svamp så tänker du inte på att du sover i ett stall? "Ekologiskt tänk och genuint naturtroget i citymiljö". Ok? Du bor inne i stan men har ändå stampat jordgolv? "Konceptet går ut på att inte ha några överflödiga tjänster, för att på så sätt hålla kostnaderna nere" (inget rinnande vatten och du får ligga skavfötters med farfar i huset).

Och har man inget att roa sig med, en tisdagnatt som denna så kan man, apropå hotell, spana in denna länk: http://www.tripadvisor.com/dirtyhotels och läs alla sågande recensioner.

måndag 1 juni 2009

Strömavbrottet

Under gårdagskvällen drabbades man av det stora strömavbrottet och återigen insåg man hur handikappad man blir utan ström. Och att man inte lärt sig någonting sen sist, genom att köpa tändstickor, ha en fungerande ficklampa, laddade mobiltelefoner (så att man åtminstone kan lyssna på radio om vad som händer), osv osv. Strömavbrottet var så förlamande och avslöjande av brister att man nästan kunnat tro att ryssen slutgiltigt slagit till ändå. Ficklampa bara för att ta sig ut i det beckmörka trapphuset och skulle man väl komma ut ur porten så skulle ryssarna stå där och peppra ner en. Nåja.. Helt plötsligt hade inte folk nåt att göra och man började stå på balkongerna och prata med grannarna. Själva gick vi ut med hunden bara för att mötas av en galning. Åtminstone trodde jag att han var galen, eftersom han kom emot oss med utspärrade ögon och skrek åt oss med en konstig dialekt. Tanken for genom huvudet, antingen är det en mentalpatient eller en högljudd tysk med obegriplig brytning. Inte för att galningar och tyskar är ungefär samma sak men ja... När mannen viftat klart och vi gått vidare förklarade C att han varken var tysk eller sinnessjuk. Skamset fick jag veta att han nyss förklarat att han var döv men det uppfattade ju inte jag... när jag intog försvarsposition (kata) där på gångvägen?